“Het idee groeide toen ik nog voor de heropstart van onze slagerij op een zondagmiddag op zoek moest naar ingrediënten voor het lievelingsgerecht van mijn zoontje en niet echt mijn gading vond”, vertelt zaakvoerster Sara De Smet. Na een zoektocht werd eindelijk een geschikte automaat gevonden en in gebruik genomen. “De producten worden met een robotarm opgehaald waardoor er geen risico is dat verpakkingen openscheuren.” Dat laatste is belangrijk aangezien er niet alleen charcuterie maar ook klaargemaakte schotels zoals spaghetti, lasagne, soep, puree en andere minder vaste voedingswaren te vinden zijn. De nieuwe verkoopmethode slaat duidelijk aan. “Het eerste weekend stond men hier al in de rij en we merken ook ’s avonds na 22 uur en ’s ochtends na 6 uur heel wat klanten. Wellicht mensen die in ploegen werken.” Op drukke momenten blijkt de automaat ook in trek. “Wie gewoon wat kaas of hesp wil, kan ook tijdens onze openingsuren terecht aan onze automaat. Net als in de winkel kan je er cash of met de kaart betalen.”