Iets verderop hielden Gilbert De Groot en Fons Cassiman het stijgende waterpeil angstvallig in de gaten. Inwoners van de Beekkantstraat, Magerstraat en Visser zijn het stilaan gewoon. Regelmatig kan de Molenbeek er het water niet slikken en treedt die buiten haar oevers. De brandweer van Aalst had ’s nachts nochtans het puin dat onder een aantal bruggen bleef steken geruimd, maar omstreeks 8 uur kwam het water toch op straat. “Op een uur tijd is het water enorm snel opgekomen”, vertelde burgemeester Hugo De Waele (CD&V) er rond 9 uur ’s morgens.
De politie sloot de straat af en gemeentepersoneel werd opgetrommeld om in allerijl 3.000 zandzakjes, die gevuld in het gemeentelijk magazijn klaar lagen, rond te brengen. Hier en daar klonk wel kritiek dat die zakjes niet vroeger rondgedeeld waren. Tot na de middag bleef het water stijgen, maar de meeste zandzakjes hadden enkel een preventieve en geruststellende functie. Ook op Oostdorp was er waterellende.
De hinder van beken die uit hun oevers traden bleef niet beperkt tot deelgemeente Mere. In Bambrugge kwam water op straat in de Eegemstraat en Windmolenstraat, in Ottergem in de Keerstraat, in Erpe in de Honegemstraat en in Aaigem in Landries. Daardoor kwamen op heel wat plaatsen garages, kelders, tuinhuizen en tuinen onder water te staan. Op de meeste plaatsen bleven de huizen gelukkig gevrijwaard.