Bij de Aalsters brandweer brak op 23 november een staking uit. Die duurde tot 1 december en intussen werd de veiligheid in Aalst gegarandeerd door de omliggende korpsen. Heel wat werk belandde zo bij de brandweer van Lede.
Ook de brandweer van Denderleeuw en de ziekenwagens van de civiele bescherming van Liedekerke en de Wichelse brandweer moesten vaak uitrukken. De rekening van dat extra werk zal echter niet doorgeschoven worden naar de stad Aalst.
"Er is een overeenkomst die stelt dat korpsen die in het kader van de snelst adequate hulp worden opgeroepen, niet vergoed worden voor de tussenkomsten op andermans grondgebied. De omstandigheden bij de staking waren misschien anders, maar wij - en ook de anderen gemeenten - zijn niet van plan hiervoor een compensatie te vragen", antwoordde burgemeester Grepdon tijdens de gemeenteraad op een vraag van Vlaams Belang.
Dat antwoord beviel Vlaams Belang niet. "Uiteindelijk zijn onze inwoners de dupe, want zij moeten belastingen betalen voor de werking van de brandweer", stelden ze.