In Zwijnaarde leerde hij eveneens zijn echtgenote kennen. Het koppel trouwde en vestigde zich in Lede. “Toen we huwden had ik niets. Ik heb dan ook heel hard gewerkt en mijn vrouw heeft heel hard gespaard.”
Toch vond Petrus nog tijd om zich bezig te houden in het verenigingsleven. “Ik zong toen in het plaatselijk koor en het is daar dat toenmalig schepen Albert Smolders me vroeg of ik geen kandidaat prins wou zijn”, herinnert de man zich.
Petrus ging de uitdaging aan en verscheen als allereerste Leedse kandidaat prins in kostuum. “Dat kostuum ben ik nog samen met Julien De Cremer in Gent gaan huren. Gelukkig was ik gewoon van op een podium te staan waardoor mijn eerste optreden me goed af ging.” Dat jaar won Petrus ‘Padova’ de prins carnavalverkiezing.
De twee daaropvolgende jaren herhaalde hij die prestatie waardoor hij ook keizer gekroond werd. “De derde keer was ik heel zenuwachtig.
De keizerskroon zat in het verschiet en die wou ik heel graag hebben. Tijdens die prinsenverkiezing stelde ik voor om de bijnaam van Leedse zotten te herdopen tot Leedse Hovaardige Boerkes. De zaal was te klein.
Veertigste verjaardag
Ik won mijn derde prinsentitel en mocht de keizerskroon opzetten”, vertelt keizer Padova fier. Dat jaar bezocht hij ook de jongste en oudste inwoner van Lede. Uit het idee van de Leedse boeren groeide kort nadien de Orde van de Leedse Hovaardige Boer die tot op de dag van vandaag bestaat.
De Orde viert dit jaar bovendien haar veertigste verjaardag en kon vele jaren rekenen op oprichter keizer Padova als voornaamste vertegenwoordiger in het Leedse carnavalsleven. “Tot over enkele jaren ging ik nog naar tal van activiteiten en zetelde ik in het feestcomité. Carnaval was mijn leven en ik mijn vrouw steunde me voor 100%.
Toen ik met mijn gezondheid begon te sukkelen heeft men beslist een nieuwe keizer aan te stellen en mij ere-keizer te maken. In die rol ben ik nog twee jaar in de stoet meegegaan, maar nu is carnaval volledig afgelopen.
Doordat mijn gezondheid niet meer te best is, mijn vrouw bedlegerig is en mijn zoon Gabriel overleed, heb ik de handdoek in de ring gegooid. Gelukkig kan ik hier thuis wel nog rekenen op een keizerlijke verzorging”, grapt Petrus.
Keizer Padova is er dus niet meer bij op de verkiezing van het Bierventje, de jeugdprins en de jeugdprinses die zijn vereniging organiseert. Toch zullen de carnavalisten van de Leedse Hovaardige Boer vanavond tijdens de verkiezing van het Bierventje in zaal De Bron aan keizer Padova denken als de man die Lee Carnaval op de kaart zette.