"Als kind droomde ik er van om net als Kuifje journalist te worden of om in de voetsporen van ontdekkingsreiziger Cousteau te treden." Uiteindelijk bezocht hij meer dan 50 landen. Op die manier spaarde de man jaren passie op."En op mijn 50ste besloot ik er iets mee te doen." Hij gaf zijn job als exportmanager op en wil zijn reiservaring naar Oordegem brengen. Het Lam Gods bleek daar ideaal voor. "Als kleine jongen was ik al verliefd op het huis van 'meneer Paul." In tegenstelling tot het voornemen om nooit iets onder de kerktoren te doen, is Pol er nu alle dagen te vinden. "En ik geniet." De plannen met het Lam Gods zijn indrukwekkend. "In de kelder komt een Trapistenkelder, op het gelijkvloers komt een aparte whiskey- en sigarenbar en zal ik wereldgerechten serveren." Voor die gerechten trekt Pol persoonlijk naar de vroegmarkt. "Ik start met Belgische varkenswangetjes en een aspergemenu. Later komt daar forel bij die aan tafel gefileerd wordt." Nadien zijn er ook al plannen om Spanje en Duitsland tot leven te wekken. De bovenverdieping krijgt eveneens een functie. "Die richt ik in tot businesscenter met vergaderrruimtes voor 20 en 50 personen."