Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

Luc Lacaeyse (46) nieuwe korpschef voor Erpe-Mere en LedeErpe-Mere/Lede - De politieraad van Erpe-Mere/Lede heeft dinsdagavond officieel commissaris Luc Lacaeyse (46) uit Moerbeke bij Lokeren voorgedragen als nieuwe korpschef. Daardoor kan nu de procedure opgestart worden om de man, zoon van gewezen politiecommissaris Firmin Lacaeyse van Assenede, aan te stellen als opvolger van politiecommissaris Patrick De Schutter die begin dit jaar met pensioen ging.

De aanstelling van een nieuw hoofd voor de lokale politie van de zone Erpe-Mere/Lede liep niet van een leien dakje. In eerste instantie kwam commissaris Nina Rasschaert uit Gent als beste uit het vergelijkend examen, maar zij verkoos uiteindelijk haar kandidatuur in te trekken. Het politiecollege bood daarom commissaris Luc Lacaeyse, die op één na als beste uit het examen kwam, de functie van korpschef aan. Een aanbod waarop de man graag inging. Lacaeyse, die in de voetsporen trad van zijn vader Firmin die aan de slag was als politiecommissaris in Assenende, startte zijn loopbaan bij de lokale politie van Assenede na het behalen van zijn diploma criminologie.

“Op dat moment liep daar een proefproject met een intensieve samenwerking tussen de verschillende politiediensten”, vertelt hij. Nadien verkaste hij nog naar Lokeren en de politiezone Assenede-Evergem om uiteindelijk te verhuizen naar de Federale Politie. “Ik werkte een periode bij het C.I.C, dat is het Communicatie- en Informatie Centrum van de politie waar de noodoproepen naar het nummer 101 behandeld worden, en werk nu net vier jaar voor de coördinatie- en steundirectie C.S.D. die vanuit de Groendreef in Gent bijstand levert waar nodig.” Voorts is de man vader van drie tieners en echtgenoot van logopediste Kristine De Vriendt.

Wanneer Lacaeyse als nieuwe korpschef in dienst treedt en de fakkel overneemt van waarnemend korpschef Benny De Smet is nog niet duidelijk. “In theorie moet daarvoor eerst een koninklijk besluit verschijnen, maar het is mogelijk dat ik vooraf gedetacheerd wordt naar de zone zodat ik me al sneller kan inwerken.” De afstand vindt de man geen probleem. “Het is altijd rechtdoor om naar hier te komen, dat moet dus wel lukken”, lacht hij. Grote wijzigingen moeten de 78 agenten in Erpe-Mere en Lede in eerste instantie evenmin niet verwachten. “Dehaene zei ooit ‘sire, geef me honderd dagen’ en ook ik zal me eerst inwerken.” Toch is de nieuwe korpschef gerust in de nieuwe uitdaging. “Vanuit mijn vorige functies heb ik heel wat contacten gehad met de 29 politiezones van Oost-Vlaanderen en zo weet ik dat deze politiezone vrij goed draait. Ik heb er dus ook alle vertrouwen in”, besluit de man.

;