Reeds van jongs af aan is Steven Van Hecke uit Outer bij Ninove begaan met de natuur. “Als kind had ik een voorliefde voor bloemen, planten en dieren. Nochtans hadden we op dat moment thuis geen tuin. Mijn ouders hielden toen in Outer café De Reisduif, met achterliggende feestzaal, open. Dat duurde tot ik een jaar of twaalf was.” De keuze van Steven om voor zijn middelbare studies voor iets met planten te kiezen was dan ook niet vreemd. “Ik twijfelde tussen dierenarts en bloemist. Omdat het eerste te moeilijk was, koos ik voor het tweede.” Steven studeerde zes jaar tuinbouwschool aan het Scheppersinstituut in Wetteren en volgde nadien nog een specialisatiejaar bloemschikken.
Dat hij bijzonder getalenteerd was, viel ook de jury van zijn eindwerk op. “In die jury zat Annick Van Wesemael van ’t Prieeltje in Lede. Zij bood me meteen mijn eerste job aan.” Na twee jaar hield Steven het voor bekeken, maar na vier jaar andere jobs begon het toch weer te kriebelen. “Ik ben toen begonnen met bloemschikcursussen in de garage van mijn ouders, maar omdat die te veel succes hadden, ging ik op zoek naar een eigen stek.” Die vond Steven in de pastorijwoning van wijlen dokter Crommelinck in de Nieuwstraat in Mere. Omdat de woning te groot was voor alleen maar een bloemenzaak, combineerde hij zijn zaak met een tearoom.
“Anders hadden we de lege ruimte toch maar volgestapeld.” In het begin liep die zaak redelijk goed en was de combinatie haalbaar. “Helaas was dat gebouw te versleten waardoor de temperatuur er heel moeilijk regelbaar was en ook niet alle toestellen te combineren waren met het elektriciteitsnet.” Toen ING op het dorp verhuisde en het gebouw te koop kwam, aarzelde Steven dan ook niet. “Een nieuw gebouw leek de ideale oplossing voor de problemen.” De combinatie met tearoom bleef behouden. “Die twee samen zijn perfect combineerbaar. Zeker bij bloemschikcursussen is het ideaal om de mensen ook een hapje en drankje te kunnen aanbieden en het is ook gewoon leuk om te doen.”
Omdat er extra ruimte was en er eigenlijk nauwelijks zalen in de buurt zijn, kan de tearoom ook dienst doen als feestzaal. "Er is plaats voor honderd mensen zodat men hier voortaan eveneens terecht kan voor koffietafels, bedrijfsmeetings en babyborrels.” Avondfeesten doen we niet. “We willen het ook voor de buren leefbaar houden, maar de sloop van zaal Pax en de verkoop van zaal Arichoke in Erpe zijn wel onverwachte meevallers”, klinkt het. Ambities heeft Steven in elk geval genoeg. “Mocht ik tijd hebben, ik zou nog kookles volgen. Restaurant houden is namelijk ook een droom van mij, maar nu beperken we ons tot koude keuken en hapjes. Het brood bakken we wel zelf dankzij het materiaal dat we konden overnemen toen bakkerij Drops hier recht tegenover stopte en voor de rest zijn er natuurlijk nog traiteurs.”