Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

Voorbeeld voor aanpak trage wegenErpe-Mere - De gemeente Erpe-Mere heeft alle trage wegen in de verschillende deelgemeenten geïnventariseerd. Een serieus karwei waaraan heel wat vrijwilligers meewerkten en dat vier jaar in beslag nam. De provincie Oost-Vlaanderen, die het inventariseren en opwaarderen van trage wegen - dat zijn landelijke baantjes maar ook voetwegels - promoot en financieel ondersteunt, vond dat een mooie gelegenheid om de aanpak in de kijker te zetten.

“Met de hulp van vrijwilligers werden intussen al 70 tragewegenplannen voor evenveel deelgemeenten in onze provincie in kaart gebracht. Dat gaat traag, maar gestaag en wordt dankzij de aanpak met mensen die hun deelgemeenten goed kennen ook gedragen”, vertelt gedeputeerde Peter Hertog (sp.a) die bevoegd is voor mobiliteit.

Burgemeester Hugo De Waele (CD&V) en milieuschepen Marc De Lat (Open Vld) zijn wat fier met de eer dat de provincie het werk van hun vrijwilligers als voorbeeld noemt. “Het echte werk moet echter nog beginnen met het uitvoeren van de suggesties”, realiseren ze zich. Om daartoe een aanzet te geven werd alvast een eerste spadesteek gegeven aan een trage weg die de bereikbaarheid van het gemeentelijk administratief centrum Steenberg zal verbeteren en kan de gemeente op 3.500 euro ondersteuningssubsidie rekenen.

“Nadien kan de gemeente ook nog aanspraak maken op subsidies voor het plaatsen van naambordjes en tragewegenkaarten”, vult gedeputeerde Hertog aan.

;