Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

Ingenieur maakt indrukwekkende carrièremove en wordt bakkerErpe-Mere - De 38-jarige Filip Janssens uit Aaigem maakt binnenkort een opvallende carrièresprong. Hij ruilt zijn job als industrieel ingenieur tunnelbouw voor die van bakker in Bambrugge. Hij volgde de voorbije jaren een bakkersopleiding en droomde al een tijdje van een eigen bakkerij. Vanaf 1 juli 2011 neemt hij samen met zijn neef de zaak in de Kwalestraat over.

De inwoners van Bambrugge mogen op hun twee oren slapen want bakkerij D'haemers-Rimbaut in de Kwalestraat blijft bestaan. Ingenieur Filip Janssens neemt de zaak binnkort immers over. De huidige uitbaters Luc D'haemers en zijn vrouw Nicole Rimbaut zijn dan ook bijzonder tevreden want zehebben geen kinderen die hen kunnen opvolgen. «Mijn grootvader en vader hadden een bakkerij in Bambrugge en hier in de Kwalestraat is mijn vader destijds gestart toen ik geboren werd in 1960. Zelf hebben we echter geen kinderen, dus we zijn blij dat we overnemers gevonden hebben die onze zaak kunnen verder zetten», vertelt Luc.

Die overnemers zijn geboren en getogen Aaigemnaar Filip Janssens en zijn neef Steven Langhendries (26). Filip is eigenlmijk industrieel ingenieur tunnelbouw maar volgde de voorbije jaren bij Syntra een bakkersopleiding. «Mijn vader was vroeger altijd aan het bakken en ik begon me er na een ook na een tijdje ook in te verdiepen», vertelt de man. Wat begon als hobby werd echter een passie. «Sinds ik mijn diploma op zak had, droomde ik stiekem van een eigen bakkerij. Omdat ook mijn neef een bakkersopleiding volgde, beslisten we eind vorig jaar de handen in elkaar te slaan.»

Vanaf 1 juli nemen Filip en Steven officieel de bakkerij in de Kwalestraat over. Die zal vanaf dan Bakkerij Georges heten, naar de voornaam van hun vader en grootvader, wiens bakmicrobe uiteindelijk de aanleiding was tot hun bakkersopleidingen. «De grootste verandering wordt het eigen baas zijn en ook de files zal ik niet missen. De voorbije maanden heb ik al gemerkt dat ik mijn kinderen Alien (8) en Lisa (10), behalve dan in het weekend, meer zie. Ik kan ze 's avonds afhalen van school, maar moet nu wel even vroeg als hun naar bed», lacht Filip.

Om er voor te zorgen dat de recepten van de bakkerij allemaal bewaard blijven, zijn de twee nieuwkomers al enkele maanden in opleiding in de bakkerij. «Het zijn goede leerlingen, maar omdat ik er wil voor zorgen dat ze als volwaardige vierde generatie kunnen starten, blijf ik ze ondersteunen tot ze het alleen aankunnen», vertelt Luc. Voor zijn vrouw Nicole is zondag 19 juni wel al de laatste werkdag. «Ik zeg dat wel, maar de kans is groot dat ik wel nog eens zal bijspringen als het nodig is. Ik heb altijd graag de klanten bediend en zal blij zijn als ik ze nog eens terug kan zien.» De klanten van de bakkerij worden nu zondag in elk geval getrakteerd op cava, want vanaf maandag begint voor Luc en Nicole een lange vakantie.

;