Nadat eerder de dorpskern van Aaigem grondig vernieuwd werd, is het nu de beurt aan de Aaigembergstraat, Lammersweg, Ratmolenstraat, Delestraat, Driepikkel, Eekhout en Zakveldweg. Het gemeentebestuur van Erpe-Mere profiteert van de Aquafinwerken om ook de weginfrastructuur aan te pakken. Daardoor komt er in de meeste straten niet alleen een nieuwe riolering maar ook een nieuw wegdek en nieuwe voetpaden. Gelijktijdig zal ook waar mogelijk de elektriciteit ondergronds gebracht worden en komt er straatverlichting die ’s nachts automatisch zal dimmen om het verbruik terug te schroeven. Ook Eandis maakt gebruik van de werken om in de betrokken straten aardgas aan te leggen.
Inwoners kunnen dankzij de werken aansluiten op een gescheiden rioleringsstelsel maar dat is niet verplicht. De gemeente subsidieert daarvoor wel de aanpassingen op privédomein met een maximum van 500 euro. Wie nog niet aangesloten is op de riolering maar nog steeds in één van de grachten loost moet wel verplicht, maar niet noodzakelijk gescheiden, aansluiten op het rioleringsnet. De kostprijs daarvan, die normaal tussen de 850 en 1.500 euro bedraagt, is gratis en wie voor aardgas kiest, wordt eveneens gratis, goed voor een besparing van 250 euro, aangesloten.
Alle werken zullen gefaseerd verlopen en een jaar duren. Op maandag 6 juni wordt er gestart met de Delestraat, Driepikkel, en Zakveldweg. In deze fase zal ter hoogte van de Aaigembergstraat ook op vier meter diepte een onderboring gebeuren onder de gracht om het vuile water naar het waterzuiveringsstation te voeren. Bedoeling is om van oktober tot februari 2012 te werken aan de Ratmolenstraat en Lammersweg.
In de Ratmolenstraat komt de riolering naast de rijweg en wordt dus niet aan het wegdek gewerkt. Wel zullen de kruispunten met de Hofveldweg en Aaigembergstraat in rood asfalt aangelegd worden om het verkeer dat meestal aan hoge snelheid van of naar Woubrechtegem rijdt op de aanwezigheid van de kruispunten te wijzen.
In een laatste fase wordt de Aaigembergstraat, de voetweg en Eekhout aangepakt zodat de werken tegen mei 2012 achter de rug moeten zijn. De totale kostprijs van het project bedraagt 1.835.931 euro. Daarvan neemt de gemeente Erpe-Mere 523.189 euro voor haar rekening.