Volgens Aalsters schepen Paul Stockman (CD&V), die bevoegd is voor de ontwikkeling van het bedrijventerrein aan de Siesegemkouter, is het schrappen van een deel van de Blauwenbergstraat geen plan van de stad Aalst. "Dat is door de hogere overheid opgelegd", legt hij uit. "Ze willen dat het bedrijventerrein maar langs één kant ontsloten wordt."
Het gemeentebestuur van Erpe-Mere probeert nu langs juridische weg haar gelijk te halen. Eerder had de Raad van State de klachten die het gemeentebestuur van Erpe-Mere in 2005 indiende verworpen. "Wij proberen nog steeds ons gelijk te halen via juridische weg en zullen er ook alles aan doen om de mobiliteit van onze inwoners te garanderen. We volgen het dossier en alle consequenties dan ook op de voet", stelde burgemeester Lepage. Intussen besliste de stad Aalst ook al om, naast de geplande ambachtelijke zone, het nieuwe crematorium in te planten in de Siesegemkouter.
Of Erpe-Mere haar strijd zal winnen is nog maar de vraag. De ruimtelijke planning van het regionaal stedelijk gebied Aalst sleept al jaren aan.