Het project kan gedurende vier jaar rekenen op een jaarlijkse vergoeding van 57.970,44 euro om de twee personeelsleden te vergoeden, 2.505 euro om werkingsmiddelen aan te schaffen en 2.740 euro als tussenkomst om promotie te voeren. De resterende kosten zullen verdeeld worden tussen Erpe-Mere, Haaltert en Denderleeuw volgens de verhouding van de prestaties die in de gemeenten geleverd worden.
In de praktijk zal de klusjesdienst gehuisvest zijn in Erpe-Mere, maar anderhalve dag per week ten dienste staan van elke gemeente. Op termijn hoopt men ook een tweede werkman aan te werven. Klusjesman van dienst is Danny Hunninck uit Gotegem (Haaltert). Hij werd het slachtoffer van de herstructurering bij Volkswagen en moest op 48-jarige leeftijd op zoek naar een andere baan. "Het bleek snel dat ik overal te oud was. Daarom heb ik me ingeschreven bij de VDAB waar ik een groenopleiding volgde. Met die ervaring ging ik aan de slag als klusjesman in Geraardsbergen, waar ik de knepen van het vak leerde", vertelt hij.
Bedoeling is dat hij kleine klusjes opknapt in huis en tuin bij 65-plussers, personen met een langdurige ziekte of handicap, of personen met een laag inkomen die in Erpe-Mere, Haaltert of Denderleeuw wonen. In beperkte mate kan hij zo instaan voor tuinonderhoud, verven en behangen, kleine aanpassingswerken aan de woning om het comfort en de veiligheid te verbeteren, en kleine herstellingen aan sanitair en elektriciteit. Gebruikers dienen enkel voor het materiaal te zorgen. De klusjesdienst beschikt zelf over al het noodzakelijke gereedschap.
Wie een beroep wil doen op de klusjesdienst kan contact opnemen met het OCMW van zijn woonplaats. Vervolgens komt coördinator Carline De Clercq een kijkje nemen om de werken in te schatten en een afspraak te maken. Na afloop van de klus wordt een factuur opgestuurd. De kostprijs van de werken wordt berekend op basis van het gezinsinkomen en bedraagt tussen de 3 euro en 12,50 euro per uur.