Julie blijkt naast actrice ook een volleerd muzikaal talent te zijn. Naast piano speelt ze ook viool, doet ze aan ballet en zingt ze bij het jeugdkoor van Erpe. Sinds 1 september ruilde ze de Dames van Maria uit Aalst in voor het Instituut voor Muziek en Dans (MUDA) in Gent. Ze volgt er het derde jaar dans. Onrechtstreeks heeft ze aan het MUDA haar rol als Anna te danken.
"Eigenlijk is het een lang verhaal. In het derde leerjaar deed ik auditie voor een musical met Ronny Mossuse. Die audities gingen door in de gebouwen van mijn huidige school en ik werd geselecteerd om mee te zingen in die musical", vertelt Julie.
Haar optreden in de musical ging niet onopgemerkt voorbij. "Blijkbaar heb ik toen de aandacht getrokken van Benjamin Van Torhout. Hij nodigde me uit om de audities te doen bij toneelgroep Nunc voor het stuk 'Raissonez'." Ook hier werd Julie geselecteerd en op een dag kreeg ze een telefoontje van regisseur Klaus Verscheure om mee te spelen in de kortfilm die hij plande.
Het verhaal
De kortfilm begint met einde van een tekenverhaal waarin de vogel Isha, na een gevecht met de kater van de buren, verder leeft achter de ogen van zijn baasje Tim. Het verhaal zorgt er voor dat de kleine Anna heel wat vragen heeft over afscheid nemen en loslaten. De film brengt dit gesprek tussen Anna en haar moeder, gespeeld door Karlijn Silleghem, heel intiem in beeld. Het verhaal is een sprookje geworden dat zich perfect leent om het met kinderen vanaf 9 jaar te hebben over afscheid nemen.
Voor Julie heeft de film ook een persoonlijke betekenis. Als klein meisje moest ze afscheid nemen van haar zusje Nathalieken en haar opa verloor zijn strijd tegen kanker. "Elke keer als ik de film zie, denk ik aan hun." Toch is ze heel blij dat ze de kans kreeg mee te spelen. Intussen volgde ook al een gastrolletje in Wittekerke en acteerde ze voor een reclamespotje van Levenslijn. Plannen om zich verder toe te leggen op het acteren zijn er nog niet. Wel speelt ze volgend jaar opnieuw mee in de reünie-voorstellingen van Nunc met Raissonez.
De film, die in eerste instantie gemaakt werd om naar nationale en internationale filmfestivals te sturen, wordt eveneens belangeloos ter beschikking gesteld bij allerlei instellingen zoals ziekenhuizen en palliatieve diensten. Om een nog breder publiek te bereiken, werd het verhaal door gerenommeerd jeugdauteur Ed Franck bewerkt tot een boek. Dat is nu, samen met de DVD van de kortfilm en verschillende postkaarten, te verkrijgen bij het Davidsfonds. De kostprijs bedraagt 18,50 euro.