Dat geen enkele beslissing definitief is, bewijzen Kris en Sara. Ze verbaasden op 18 januari alle klanten door het aanhangbord van de slagerij te schroeven en het rolluik dicht te laten met een briefje dat de zaak definitief gesloten was. Nu doen ze net het omgekeerde. “We hebben allebei ander werk geprobeerd, maar als je zoals ik 18 jaar een eigen zaak had is dat niet eenvoudig” , vertelt Kris. Na een omzwerving als vrachtwagenchauffeur en werknemer van Colruyt besliste hij in september om de vertrouwde zaak te heropenen. Dat doet hij samen met Sara die al negen jaar een vast gezicht was in de slagerij. “Ik heb mijn masterdiploma gebruikt en als verzekeringsmakelaar gewerkt, maar stilzitten is echt niets voor mij”, vertelt zij. Daarom werd de slagerij, die na de sluiting tot garage was omgebouwd, opnieuw omgetoverd tot slagerij. “Met een volledig nieuwe inrichting zijn we klaar voor een volledig nieuwe start”, vertelt Kris die daardoor overigens op zoek is om een garage te huren. Alvorens de draad opnieuw op te lopen, wordt de eindejaarperiode eerst nog bewust overgeslagen. Daardoor zullen de vertrouwde producten pas vanaf 18 januari – dag op dag twee jaar na de sluiting – opnieuw in de Steenstraat te vinden zijn. Toch willen Kris en Sara het anders aanpakken. “Voorlopig zullen we met ons twee - al kijken we wel uit naar een parttime winkelmeisje - werken waardoor we veel minder tijd zullen besteden aan eetfestijnen, restaurants en frituren.” Ook de openingsuren worden aangepast. “Op zondag blijven we dicht en onze rolluik zal pas omhoog gaan vanaf dinsdagmiddag, maar we hebben wel ongelofelijk veel goesting om opnieuw aan de slag te gaan”, besluiten Kris en Sara.