"Onze dochteronderneming kent een gestage groei van 15% per jaar waardoor er dringend nood was aan extra opslagruimte", vertelt Els Daelman van La Lorraine Bakery Group. Concreet wordt daarom nu werk gemaakt van de bouw van een hypermodern opslagmagazijn voor afgewerkte producten. "Het gaat om een hoogbouwmagazijn met een hoogte van 44 meter hoog, een lengte van 77 meter en een breedte van 53 meter. Goed voor de opslag van 26.700 paletten." Dat magazijn zal gevuld worden met afgewerkte en ingevroren producten. "Om die reden is de temperatuur in de hoogbouw permanent -25° Celsius." Isolatie is dan ook uitermate belangrijk. "Omwille van de energie-efficiëntie wordt de structuur omkapseld met sterk isolerende wanden en wordt alles luchtdicht afgewerkt." Extra personeel komt er door de investering niet. "Binnenin wordt gewerkt met zeven volautomatische kranen in een atmosfeer met een verlaagd zuurstofgehalte om het brandgevaar tot het absolute minimum te beperken." Geen overbodige voorziening, aangezien in 2008 in de fabriek van La Lorraine in Ninove na een hevige brand volledig in vlammen op ging. De dochteronderneming in Erpe-Mere wordt overigens steeds belangrijker voor de La Lorraine Bakery Group. "We beschouwen Vanelor als één van onze pioniersbedrijven die ons, dankzij dit hoogbouwmagazijn, in staat zal stellen al onze logistieke diensten vanuit één centraal punt te leveren." Door de investering zal het bedrijf in het industriepark in Erpe-Mere op termijn ook kunnen uitbreiden wat productie betreft waardoor deze investering onrechtstreeks toch extra banen zal opleveren.