Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

Dirk Schockaert (66) laat 't Oude Hof losErondegem - Het populaire restaurant, feestzaal en danscafé 't Oude Hof in Erondegem krijgt vanaf 1 januari een nieuwe uitbater. "Ik ben 66 jaar geworden en laat mijn kindje over aan een goeie pleegmama", vertelt Dirk Schockaert.

Ondanks de merkwaardige ietwat weggestoken ligging is 't Oude Hof langs de Ganzendries in Erondegem een begrip in de ruime regio. "Dat komt vooral door het omvormen van het oude atelier achter ons restaurant tot een feestzaal en danscafé", vertelt Dirk. Dat danscafé is duidelijk de passie van de man. Met twinkelende ogen toont hij zijn tot in de puntjes uitgeruste discobar. "Het werk van Fabian Van Der Biest. Een geweldige kerel", vertelt Dirk. Die discobar is voor de man de schakel met de jeugd waaruit hij duidelijk heel wat energie put. "Het nachtleven is geweldig plezant en ik voel me hier ook goed enorm goed tussen die jonge mensen. Alleen wordt het tot 7 uur 's morgens openhouden en alles in gereedheid brengen voor de restaurantbezoekers 's middags wat te zwaar voor mijn oude knoken die niet zo snel meer recupereren", lacht de man. Om die reden laat hij het restaurant en het danscafé over. Het nachtleven zal hij missen, maar dat de man nog geregeld in 't Oude Hof te vinden zal zijn, staat buiten kijf. "Het opwarmen voor de dj's starten zal ik blijven doen. Ik krijg daarvoor appreciatie van de klanten waarvan er velen vrienden zijn. Door mijn leeftijd ben ik voor velen ook biechtvader en raadgever. Ik blijf dus komen en meehelpen zo lang ik kan." De switch naar de horeca was voor de man nochtans geen logische keuze. "Oorspronkelijk werkte ik, ondanks een opleiding tot kok in Oostende, in het confectiebedrijf van de familie. In 1989 beslisten we de schuur naast ons huis om te bouwen tot restaurant. Dankzij de hulp van enkele vrienden waren in drie maanden de konijn- en duivenkoten verdwenen en waren we klaar om te openen. Vandaag ziet alles er nog grotendeels uit als toen, maar zelf heb ik nooit in de keuken gestaan. De omgang met de klanten ligt me veel beter." Gelukkig volgde echtgenote Lyliane Rasschaert een traiteursopleiding waardoor zij intussen bijna 25 jaar achter de fornuizen staat. "Een perfecte tandem." De echte liefde van Dirk is echter niet het restaurant, maar wel het danscafé. "Ongeveer zes jaar geleden voelden we dat de tijd er rijp voor was. De Schaapstal in Nieuwerkerken, de Bokkestory in Oordegem en 't Stropken in Massemen verdwenen waardoor er een gat was voor mensen die in de streek wilden uitgaan." Dirk en zijn echtgenote gingen met angst in het hart het avontuur aan. "We hebben zwaar geïnvesteerd om met onze feestzaal te voldoen aan de VlaremII normen zodat we ook dansfeesten konden geven. Verder kwam er een rookkamer en heel wat extra isolatie om het geluid binnen te houden." De combinatie van restaurant met danscafé blijkt een goede keuze. "Heel wat groepen komen eerst gezellig dineren en verhuizen dan naar onze danszaal." Daar wordt de laatste jaren overigens opvallend meer frisdrank gedronken. "Zo blijft het ook veel plezanter." Het overlaten van de zaak was voor Dirk geen eenvoudige beslissing. "Dit is en blijft mijn kindje, maar ik ben toch blij dat ik een goede pleegmama kon vinden", besluit hij.

;