De Vlaamse overheid voorziet budgetten om op veertig plaatsen voetbalterreinen in kunstgras te realiseren. Voordeel van dergelijke terreinen is dat ze perfect bruikbaar zijn bij slechte weersomstandigheden waarbij een normaal plein in een modderpoel verandert. Om die reden sprong voetbalclub SK Aaigem een tijdje geleden al op de kar waardoor daar al een klein kunstgrasterrein ligt.
"We merken dat andere clubs zoals KRC Bambrugge en FC Mere eveneens geïnteresseerd zijn. Bij slecht weer proberen ze nu vaak de sporthal te gebruiken, maar die is helaas overbezet. Dergelijk terrein kan dan ook een alternatief zijn voor de jeugdtrainingen", vertelt sportschepen Antoine Slagmulder (CD&V). Om in aanmerking te komen voor een kunstplein moet de gemeente echter een financieel engagement nemen om gedurende tien jaar 70 tot 80.000 euro per jaar te betalen.
Een bedrag dat Open Vld en sp.a in tijden van crisis onverantwoord hoog vinden. "Voor dat bedrag kan je veel gras zaaien en afmaaien", vindt Marc De Lat (Open Vld). Slagmulder noemt die prijs echter billijk. "We krijgen daarvoor wel een kant-en-klaar terrein met klinkertjes, verlichting en een afsluiting waaraan we gedurende tien jaar geen onderhoudskosten hebben." Een hypotheek op de toekomstige fusieploeg voor Erpe-Mere op Steenberg vormt het kunstgras volgens de man evenmin. "Na tien jaar zijn we terug vrij om te doen wat we willen", klinkt het nog.