“Geen enkele van mijn broers werkt in loondienst. We hebben een bakker die in de voetsporen van vader en grootvader trad, een metser en een vloerder. Mijn zus werkt eveneens in de bakkerij en ik was al die tijd het buitenbeentje”, vertelt Danny. Het arbeidsintensieve bakken sprak Danny niet aan en uiteindelijk belandde hij bij de interventiedienst van de Gentse politie. “Een job die ik altijd heel graag gedaan heb. De sfeer en het groepsgevoel met de collega’s is onbeschrijfelijk”, vertelt hij.
Toch begon het te kriebelen om zelf iets uit de grond te stampen. “Ik ben 42 geworden en besefte heel goed dat het nu echt het moment was om voor een grondige carrièreswitch te kiezen.” Een beslissing die niet zo maar gebeurde. “Ik heb thuis voldoende gezien wat het is om de vrouw te zijn van een zelfstandige. Moeder was altijd in de weer in de bakkerij waardoor ik goed besefte dat je dergelijke keuze als koppel moet maken.” Gelukkig zag vriendin Stefanie Claus de overstap eveneens zitten. “Ik heb een paar jaar in een oliebollen- en frietkraam gewerkt op de kermis en vond een eigen zaak een leuke uitdaging.”
Stefanie zegde haar job als verkoopster op en gaat nu voluit mee voor de nieuwe zaak. “Iets wat ook moet, want mijn ervaring in de horeca was zo goed als onbestaande”, geeft Danny toe. Toch wapende de bakkerszoon zich intussen al uitgebreid voor zijn job als frietbakker. “Ik wil dat het goed is en heb daarom al heel wat geoefend. Op basis van zelfstudie, gelukkig met wat hulp van links en rechts, voel ik me intussen ook klaar om eten te bereiden. Zo heb ik een ganse tijd gewerkt om de perfecte eigen bereide stoverij, balletjes, spaghetti, vol-au-vent en goulash te maken. Heel wat familieleden en vrienden mochten al proeven en zelf ben ik intussen ook vrij tevreden”, klinkt het.
Toch zweert Danny bij een gewone frituur. “Onze Belgische lekkernij spreekt voor zich”, knipoogt hij. Desondanks zal het ook mogelijk zijn in de zaak van een bord te eten. “Een beetje garnituur van groentjes is het werk niet en voor een klein prijsje meer serveren we dan ook graag op een bord met friet à volonté.” Wie de lekkernijen van Danny en Stefanie wil proeven, is vanaf dinsdagavond welkom. “Dat is omdat we staan te popelen om te starten, want normaal zijn we maandag en dinsdag onze sluitingsdagen. De andere dagen is de nieuwe frituur in de Steenstraat open van 11.30 tot 14.00 uur en van 17.00 tot 23.00 uur. “Op vrijdag en zaterdag doen we er zelfs een uurtje bij tot middernacht”, klinkt het enthousiast.