’t Vijverhof aan de inrit van het industriepark in Erpe-Mere werd 23 jaar geleden gestart door Marc D’Haemers (51) en zijn vrouw Martine Fosselle. Voor de bediening kunnen ze sinds dan rekenen op schoonzus Mireille D’Hondt en kok Dirk Vermassen zorgt er al meer dan 20 jaar voor lekker eten. Toch waren Marc en Martine enkele jaren geleden van plan hun zaak te stoppen. “Daar stak ik echter een stokje voor. Ondanks mijn studies handelswetenschappen, wou ik dolgraag mijn schouders onder deze zaak zetten”, vertelt hun enige zoon Glenn. De jongeman ging meteen aan de slag.
“Ik heb het interieur wat verjongd, maar voor de rest moest er weinig veranderd worden. De snelle bediening en het lekkere eten met onze vleesgerechten als specialiteit spreekt voor zich”, klinkt het. Moeder Martine was onder de indruk. “We hadden het eigenlijk niet verwacht. Over het algemeen hielden we Glenn achteraan en we hebben hem nooit verplicht. Hij hiep wel geregeld in het weekend mee en deed dat goed”, vertelt hij.
Toen Glenn recent hoorde van de Horeca Awards besloot hij zijn kans te wagen. “Ik schreef me in waardoor we enkele anonieme inspecteurs over de vloer kregen. Die beoordeelden onze zaak op hygiëne, bediening en eten. Doordat we op elk domein minsten 8/10 scoorden, werden we geselecteerd voor de prestigieuze gala-avond met prijsuitreiking”, vertelt die. Wie ’t Vijverhof kent, weet dat de kans groot is dat de zaak daar in de prijzen zal vallen.